Cursusboek Leren Reanimeren/Gebruik van de AED

Leren Reanimeren

De lesstof volgt de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad, maar vat deze in heldere bewoordingen samen. Geen duur taalgebruik en ingewikkelde zinnen. Wist u al dat de richtlijn voor het geven van hartmassage ingrijpend veranderd is? Voorheen werden 5 hartmassages afgewisseld met 1 beademing. Nu adviseert men 30 hartmassages en vervolgens 2 beademingen. En zo zijn er nog meer veranderingen. De brochure "Leren reanimeren" is geschreven onder leiding van de vooraanstaande cardioloog Dr. Hans Bonnier. Juiste, heldere informatie dus. Hiermee kunt u uit de voeten bij het volgen van een reanimatiecursus. Ook als u weggezakte kennis wil ophalen, is deze brochure ideaal, u bent zó op de hoogte van de nieuwe regels. Nu is het voor iedereen haalbaar om te leren reanimeren!

Het gebruik van een AED

AED staat voor een Automatische Externe Defibrillator. Dat is een apparaat dat wordt gebruikt wanneer het hart op hol geslagen is en niet meer in staat is om het bloed rond te pompen. Mensen worden dan onwel, en moeten snel gereanimeerd wordt. Zo’n AED kan in veel gevallen het hart-ritme weer normaal maken. Een AED geeft een stroomstoot af. Werken met een AED is op zich heel simpel. Maar je moet weten hoe ermee om te gaan en wanneer je zo’n apparaat wel of niet moet gebruiken. Op veel plaatsen in Nederland hangt zo’n AED aan de muur, bijvoorbeeld in kantoren, overheidsgebouwen en winkelcentra. Ook via onze stichting zijn AED’s via korting verkrijgbaar, hoewel ze erg duur blijven. In deze lesbrochure wordt het gebruik van een AED uitgelegd op een zeer simpele en voor iedereen begrijpelijke manier. Het is samengesteld door mensen die zelf les geven en deskundig zijn op het gebied van reanimatie. Iedereen zou zo’n brochure moeten hebben, want ieder van ons kan voor de situatie komen te staan dat we iemands leven moeten redden. De brochure alleen trouwens is niet genoeg. Het is belangrijk een cursus reanimatie te volgen, en na het behalen van een certificaat kun je doorgaan met de cursus AED. De brochure is mede bedoeld voor mensen die deelnemen aan zo’n cursus.

Wilt ú volgende keer níet hulpeloos langs de kant staan? Bestel dan die brochure. Misschien bent ú het de volgende keer die een leven kan redden!

Telefoonnummer voor een bestelling van dit cursusboek: 0475-317272

Voor grotere afnamen van dit boek door bijvoorbeeld een organisatie die zelf reanimatiecursussen geeft, gelden de volgende staffelprijzen: Bij bestellingen van meer dan 10 exemplaren, graag even telefonisch bestellen.

1 tot 50 stuks: € 4,75/stuk
50-250 stuks: € 2,50/stuk
> 250 stuks: € 2,-/stuk

u

NB: Deze brochure is uitgevoerd op een handig A5-formaat en bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt in 29 pagina's hoe een reanimatie in zijn werk gaat en het tweede deel van 14 pagina's geeft een duidelijke instructie hoe om te gaan met een AED.

Bestellen